Jämtlands största idrottsförening

Årsmötet inställt, flyttas till nytt datum!

På grund av rådande läge i samhället har vi valt att senarelägga årsmötet 2020. Inom kort kommer vi presentera nytt datum samt ny lokal. Vi hoppas kunna genomföra årsmötet i början av maj.

Vi vill att så många som möjligt skall kunna närvara och utifrån riskgrupper och risk för smittspridning väljer vi att senarelägga årets möte.

Hälsar Huvudstyrelsen Frösö IF

Frösö IF info om Corona

------------------------------

Situationen med Corona-viruset är aktuell för oss alla och det är fortsatt svårt att bedöma situationen för träning och tävling i föreningsmiljö. För att få en enhetlig hantering inom Frösö IF kommer här några riktlinjer, i syfte att begränsa risken för smittspridning.

Utifrån gällande rekommendationer, avråder vi idag inte att ställa in träningar eller matcher i närmiljö, men alla ledare och aktiva som rest till något av de riskområden för Corona-virus som UD identifierat (se nedan) ska avstå från deltagande på träningar och matcher under de första 14 dagarna efter hemkomst.

Vi uppmanar lag, ledare och aktiva att inte genomföra längre resor för tävlingsmedverkan (utanför länsgränsen) under de kommande 30 dagarna i föreningens namn. Per idag väljer vi att inte helt avråda eller förbjuda aktiv tävlingsmedverkan på andra orter utanför länet - men vi uppmanar till ett stort sunt förnuft och respekt för gällande situation.

Vi rekommenderar att ni följer råd från Folkhälsomyndigheten och är uppmärksam på om du får symtom.

Skydda dig och andra från smittspridning:
Det bästa sättet att skydda dig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med sjuka människor. Folkhälsomyndigheten ger några allmänna råd för att undvika smitta:

Tvätta händerna ofta
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk
Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Använd handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan du använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Områden med rekommenderade reserestriktioner: klicka här.

information om Corona finns på folkhälsomyndigheten: klicka här.

Samarbete Frösö IF - Östersunds FK

Läs mer här >>

.

Frösö Sportstuga

.

Länsförsäkringar Aktivitetscenter

Boka träningstid på konstgräset.
Klicka här för att boka din träningstid på Länsförsäkringar Aktivitetscenters konstgräs. Hemsida: Lövsta Aktivitetscenter